سازمان غذا و دارو:
تخلف درج نشدن «تراریختگی» روی محصولات غذایی به نهادهای قضایی گزارش میشود
مدیر کل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو بر نظارت مستمر بر محصولات غذایی مشمول تراریختگی و اهمیت برچسبگذاری مناسب این محصولات تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، عبدالعظیم بهفر گفت: سازمان غذا و دارو به طور مستمر بر محصولات غذایی تراریخته (تغییر ژنتیک یافته) نظارت میکند و در صورت مشاهده تخلف در برچسبگذاری و عرضه، این موارد به نهادهای قضایی معرفی خواهند شد. همه دانههای روغنی سویا، ذرت، کلزا و پنبهدانه در مبادی ورودی کارشناسان معاونتهای غذا و دارو نمونهبرداری شده و به آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو ارسال میشوند و در صورت تأیید و راستیآزمایی رخدادهای تراریختگی، مجوز ورود این محصولات صادر میشود.
بهفر همچنین از پایش سالانه برچسب محصولات تراریخته در قالب برنامه عملیاتی پایش فرآوردهها در سطح عرضه (PMS) خبر داد و افزود: این پایش را معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور انجام میدهند و در این روند، محصولات تراریخته فاقد برچسب نمونهبرداری و به آزمایشگاههای معتبر ارسال میشوند.
وی با تأکید بر الزامی بودن درج عبارت تراریخته بر روی برچسبها، اظهار داشت: در صورت تأیید تراریختگی و درج نشدن این عبارت بر روی برچسب، معاونتهای غذا و داروی ناظر طبق ضوابط و مقررات جاری با متخلفان برخورد خواهند کرد.
مدیر کل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به محدودیتهای تولید دانههای روغنی تراریخته در کشور گفت: اگرچه ایران به تولید دانههای تراریخته کمتر روی آورده، اما واردات این محصولات به کشور ادامه دارد. این سازمان به طور مستمر بر محصولات غذایی نظارت میکند و در صورت مشاهده تخلف در برچسبگذاری و عرضه، این موارد به نهادهای قضایی معرفی خواهند شد.
به نظر میآید در معرفی کامل، شفاف و برجسته کردن تراریخته بودن محصولات غذایی و دادن حق انتخاب مردم در این زمینه نقصهایی در سطح عرضه وجود دارد که باید جدیتر مورد نظارت قرار بگیرد.